Van harte welkom in aanloop naar Pasen

Met Pasen vieren we dat Jezus de dood heeft overwonnen en dat het kwaad niet het laatste woord heeft. In deze tijd van oorlog tussen Rusland en Oekraïne een belangrijke boodschap die hoop geeft. Hieronder een overzicht van alle activiteiten die in de komende periode plaats vinden. Ook als je normaal niet in een kerk komt, ben je van harte welkom om sfeer te komen proeven.

Zondag 27 maart: om 10.00 kerkdienst in Postwijck met als thema ‘de goddeloze God’. Stefan Paas preekt over hoe God de ultieme vernederdood sterft.

Zondag 3 april: om 10.00 kerkdienst in de Dorpskerk met als thema ‘het hemelse gerecht’. Jerrit Vellenga legt uit waarom er recht gedaan moet worden in een wereld van ongerechtigheid en welke rol het kruis daarin speelt.

Zondag 10 april: om 10.00 kerkdienst in Postwijck met als thema ‘de losprijs is betaald, de overwinning behaald’. Karin Smit brengt op Palmpasen het goede nieuws dat we door het kruis bevrijd zijn van machten die boven ons willen staan. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar mogen bij de kindernevendienst een mooie Palmpasen stok maken.

Maandag 11 april: vesper (gezongen avondgebed) om 19.30 in de Dorpskerk. Een korte bijeenkomst waarbij we lezen, zingen en bidden.

Dinsdag 12 april: vesper (gezongen avondgebed) om 19.30 in Postwijck. Een korte bijeenkomst waarbij we lezen, zingen en bidden.

Woensdag 13 april: de Dorpskerk is vanaf 19.30 open om te luisteren naar passiekoralen van Bach, een kaarsje aan te steken en om stil te staan bij deze tijd en wat er speelt in ons eigen leven.

Donderdag 14 april: de Ichtusschool viert Pasen in de Dorpskerk van 13.00 tot 13.45.

Donderdag 14 april: vesper (gezongen avondgebed) om 19.30 in de Dorpskerk. Het is Witte Donderdag en we vieren deze avond samen het Heilig Avondmaal.

Vrijdag 15 april: om 19.30 kerkdienst in Postwijck met als thema ‘voor de poorten van de hel’. Stefan Paas denkt op deze Goede Vrijdag met ons na hoe ver en diep de overwinning op het kwaad reikt.

Zondag 17 april: om 9.00 Paasontbijt in Postwijck. Geef je op bij één van de leden van de kerkenraad.

Zondag 17 april: om 10.00 feestelijke kerkdienst in een mooi versierd Postwijck. Het is Pasen!
terug

Agenda

Ochtenddienst Postwijck

zo 14 aug 2022 om 10.00 uur

Welkom in de kerk

Welkom bij Kerk in Baambrugge. Wij zijn een kleine protestantse kerk voor de inwoners van Baambrugge en omgeving. We zijn een gemeenschap van alle leeftijden en willen een kerk zijn waar iedereen zich welkom voelt. We voelen ons verbonden met God en de mensen in het dorp om ons heen.

Elke zondagochtend ben je om 10 uur van harte welkom om onze wekelijkse kerkdienst bij te wonen. Kijk bij agenda om te kijken of de dienst in de Dorpskerk of in Postwijck gehouden wordt. Je kunt de dienst ook online volgen 

Wij zijn niet de eerste generatie gelovigen in Baambrugge. Rond 1400 kwamen er al gelovigen bij elkaar in het dorp. De huidige kerkgebouwen dateren uit de negentiende eeuw. Lees hier meer over de geschiedenis van de Dorpskerk en Postwijck. In beide kerken kan ook getrouwd worden. Ook daar lees je meer over op de pagina's van beide kerkgebouwen.