Overdenking: Door machten gegijzeld?

11 april 2022

Hoe reageer jij op de dreigingen van deze tijd? De pandemie is nog niet voorbij of we zien Rusland Oekraïne binnenvallen. En op de achtergrond speelt nog altijd die grootste crisis, die van het klimaat. Je kunt er boos van worden, verdrietig of bang en onzeker. Je kunt je tamelijk machteloos voelen bij zoveel wereldproblematiek. In Bijbelse taal zou je kunnen zeggen: we voelen ons overgeleverd aan machten waar wijzelf nauwelijks invloed op hebben. 

Lees verder
Lees meer 

Zaterdag 14 mei: Petrusband in Mijdrecht

29 maart 2022

De Petrusband toert in mei langs plaatselijke gemeenten om gezamenlijk met bezoekers liederen te zingen die te horen waren in het KRO-NCRV-programma Petrus in het land. Daarin worden vertrouwde, nieuwe én vergeten liederen uit het Liedboek van een nieuw muzikaal jasje voorzien. Het concert op 14 mei is in de Janskerk in Mijdrecht en duurt van 20:00 tot 21:30 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.zingenindekerk.nl/petruslive

Van harte welkom in aanloop naar Pasen

26 maart 2022

Met Pasen vieren we dat Jezus de dood heeft overwonnen en dat het kwaad niet het laatste woord heeft. In deze tijd van oorlog tussen Rusland en Oekraïne een belangrijke boodschap die hoop geeft. Hieronder een overzicht van alle activiteiten die in de komende periode plaats vinden. Ook als je normaal niet in een kerk komt, ben je van harte welkom om sfeer te komen proeven.

Zondag 27 maart: om 10.00 kerkdienst in Postwijck met als thema ‘de goddeloze God’. Stefan Paas preekt over hoe God de ultieme vernederdood sterft.

Lees hier verder voor de andere diensten tot en met 17 april (Pasen).
Lees meer 

Biddag voor Oekraïne, voor gewas en arbeid

7 maart 2022

Woensdagavond 9 maart om 19.30 uur komen we samen in de Dorpskerk om samen te bidden voor de vrede. En als we ons machteloos voelen, is het goed om te bidden, omdat we dat nu juist nog wel kunnen doen voor de betrokkenen bij deze oorlog. En tegelijk bidden we voor het werk dat we te doen hebben, dat het land ons weer vrucht mag geven. Want we willen ons niet door angst laten stilleggen, omdat Christus onze vrede is.  
 

Kerkdiensten met kerst

23 december 2021

We moeten weer meer afstand van elkaar nemen om het virus minder kans te geven. Juist als de nachten het langst zijn en het buiten kouder wordt, hebben we behoefte aan betekenisvolle ontmoetingen. Daar veert een mens van op. Maar het kan helaas niet en dus verzorgen we deze kerst twee diensten online. Hieronder (in de bijlagen) vind je beide diensten met de kerstliederen uitgeschreven, zodat je thuis lekker kunt meezingen. Gewoon doen!

Kerstnacht om 22.00 uur is er een viering vanuit Postwijck met als thema 'De aarde is barstensvol hemel'. Er wordt gezongen onder begeleiding van een koor. Jerrit Vellenga gaat voor in deze dienst.

Kerstochtend om 10.30 uur is er een viering voor het hele gezin vanuit de Dorpskerk. Met de aanwezige kinderen wordt gezongen en het kerstverhaal klinkt. Karin Smit gaat voor in deze dienst.

Beide diensten zijn online te volgen op www.kerkdienstgemist.nl

1,5 meter in de kerk

13  november 2021

Omdat de coronabesmetttingen weer toenemen zullen de kerken komende week met de minister overleggen wat dit voor de kerken betekent. Morgen zullen we de geadviseerde 1,5 meter weer aanhouden zoals we dat eerder gewend waren met de gekleurde kaartjes. Ook gebruiken we mondkapjes tijdens het verplaatsen in de kerk. We beseffen dat we met deze maatregel niet iedereen een zitplaats kunnen bieden, maar voor een rooster met uitnodigingen is het nu te kort dag. Omdat we mensen niet bij de deur willen weigeren doen we daarom een dringend beroep op degenen die bereid zijn deze zondag de dienst thuis te volgen dit zoveel mogelijk te doen. We hopen op je begrip en medewerking!

 

Onmoetingsdag: Zin in leven?!

24 oktober 2021

Kanker ontwricht je bestaan. Er is een diep besef van kwetsbaarheid en eindigheid en er komen vragen boven die gaan over kwetsbaarheid, over hoe nu verder? Hoe leef ik mijn leven? 

Woensdag 27 oktober is er een ontmoetingsdag voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Karin Smit en Marie Louise Folkerts begeleiden deze dag. De ontmoeting is in De Bovenkamer, Poeldijk 9 in Breukelen en duurt van 10:30 tot 15:00 uur. Aanmelden kan via de website www.alskankerjeraakt.nl 

Einde van de 1,5-meterregel

21 september 2021 

Nu vanaf 25 september de 1,5-meterregel vervalt is iedereen weer welkom in de kerkdiensten. Om mensen die daar prijs op stellen toch een veilig gevoel te geven wordt zowel in Postwijck als in de Dorpskerk de 1,5-meterregel niet helemaal ingetrokken.

In de Dorpskerk blijft de regel van kracht op de stoelen voorin de kerk. In Postwijck zijn de rechterbanken daarvoor gereserveerd. Hopelijk voelt iedereen zich veilig en welkom op deze manier!

 

Item over Postwijck bij RTV Ronde Venen

15 september 2021

RTV Ronde Venen is op bezoek geweest bij Postwijck in het kader van Open Monumentendag. Marco Blokhuis wordt geïnterviewd en hij vertelt over de bijzondere historie van dit kerkje. 

 

Open Monumentendag

9 september 2021

In het kader van Open Monumentendag zijn beide kerken dit weekend te bezichtigen. De Dorpskerk (Dorpstraat 2), met haar kenmerkende neoklassieke façade, is zaterdag geopend tussen 10u en 14u. Loop gerust even binnen!

Iedereen is welkom in Postwijck (Rijksstraatweg 27) op zaterdag tussen 10u en 17u en op zondag tussen 12u en 17u. Je kunt een lezing over de geschiedenis van de kerk bijwonen op zaterdag om 11u en 15u, en zondag om 11u. Ook wordt elk heel uur het orgel of een ander instrument bespeeld. 
 

Geef je op voor een gesprekskring

8 september 2021

Door corona hebben veel leden onze kerk elkaar minder, en soms nauwelijks gezien. Nu de beperkende maatregelen langzaamaan worden ingetrokken, willen we iedereen nodigen voor een bijbelgesprekskring van 6-8 mensen, die in het najaar driemaal bijeenkomt bij iemand thuis. 


Er zijn kringen op maandag-, dinsdag-, woensdag-, en donderdagavonden, te beginnen in de week van 27 september (de volgende drie weken later, en de daaropvolgende weer drie weken later). De avonden duren van 19.45 -21.15 uur. Geef je op bij de kerkenraad!

 

Startzondag

3 september 2021

Iedereen is deze zondag van harte welkom in Postwijck om 10.00 uur om de gezamenlijke aftrap van het kerkelijk seizoen te vieren. Er is genoeg ruimte in de kerk en in de schuur kan de dienst via de beamer worden gevolgd. Na een lange tijd van lockdown, belooft het een mooie aftrap te worden! Onze kerk viert landelijk deze dag onder het thema 'Van U is de toekomst'. Dominee Jerrit gaat voor in deze dienst. Het zal gaan over de oproep van Jeremia om je in te zetten voor de bloei van de stad "want de bloei van de stad is ook jullie bloei." Na de dienst gaan we samen eten.

 

Kinderbijbelweek

25 augustus 2021

De kinderbijbelweek was ook dit jaar weer een groot succes. Van maandag 23 tot woensdag 25 deden er zo'n dertig kinderen mee aan spelletjes, zingen, knutselen en het luisteren naar verhalen. Het thema was dit jaar 'duik erin!'. Het ging dus over water, over of je er wel of niet durft in te duiken. Voor de ouders begonnen we de dag met een lekker kop espresso of cappuccino. Erg gezellig! We hebben nu al weer zin in volgend jaar!

 

Agenda

Ochtenddienst Postwijck

zo 14 aug 2022 om 10.00 uur

Welkom in de kerk

Welkom bij Kerk in Baambrugge. Wij zijn een kleine protestantse kerk voor de inwoners van Baambrugge en omgeving. We zijn een gemeenschap van alle leeftijden en willen een kerk zijn waar iedereen zich welkom voelt. We voelen ons verbonden met God en de mensen in het dorp om ons heen.

Elke zondagochtend ben je om 10 uur van harte welkom om onze wekelijkse kerkdienst bij te wonen. Kijk bij agenda om te kijken of de dienst in de Dorpskerk of in Postwijck gehouden wordt. Je kunt de dienst ook online volgen 

Wij zijn niet de eerste generatie gelovigen in Baambrugge. Rond 1400 kwamen er al gelovigen bij elkaar in het dorp. De huidige kerkgebouwen dateren uit de negentiende eeuw. Lees hier meer over de geschiedenis van de Dorpskerk en Postwijck. In beide kerken kan ook getrouwd worden. Ook daar lees je meer over op de pagina's van beide kerkgebouwen.